Castle Craig, un centru britanic specializat în tratarea dependenţelor deschis recent şi în România, a realizat un scurt film despre efectele dependenţei asupra familiei. În film este intervievat coordonatorul terapiei de familie, Lee Taylor, care descrie un mecanism pe care îl recunosc cu uşurinţă în familia mea:

Multe familii nici nu vor să vină la programul pentru familii. Se tem, sunt anxioşi, îşi fac iluzii şi au falsa impresie că “Eu sunt în regulă, dacă vă ocupaţi de el, totul o să fie bine”.

Clinica a anunțat că acest clip face parte din inițiativa Castle Craig de a lansa în România mai multe resurse multimedia informative menite să explice aspectele tratării dependenței de droguri, alcool și jocuri de noroc și afecțiunile cauzate de acestea.

Materialele vor include testimoniale din partea unor foști pacienți și interviuri cu terapeuți. Aceștia din urmă vor oferi descrieri și explicații despre desfășurarea terapiilor specializate, variantele de tratament și eficacitatea lor, atingând și subiecte mai puțin cunoscute publicului larg, cum ar fi efectele neuro-psihice ale traumelor și abuzului de substanțe asupra consumatorului.

semnatura_sara_mic