Am dat peste un text interesant, în Psychologies, despre cum să recunoşti un psiholog nepriceput şi ce este bine să ştii într-o astfel de relaţie. Un articol de folos tuturor care sunt reticenţi să apeleze la un psiholog (şi pe care îi înţeleg foarte bine, pentru că am trecut prin acelaşi lucru):

Pentru ca iti vei pune pe tava trecutul, prezentul, frustrarile, temerile si te vei arata in toata maretia vulnerabilitatii tale, increderea este un element-cheie, esential pentru buna desfasurare a procesului terapeutic. Unele persoane prefera sa incerce doi-trei terapeuti, din care sa aleaga unul singur, sau sa mearga o vreme la o singura persoana, sa vada daca se adapteaza.

Indiferent cum vrei sa procedezi, un lucru este clar: nu trebuie sa ai vreun sentiment de vinovatie daca doresti sa schimbi terapeutul. Cel mai mare rau pe care ti-l poti face este sa alegi o persoana nepotrivita dintr-un sentiment de obligatie! Iar asta se aplica cu atat mai mult cand vine vorba de psihoterapie. Psihoterapeutii buni nu se vor supara si nu se vor simti jigniti, fiindca si pentru ei primeaza binele clientului.

Citiţi tot articolul.

semnatura_sara_mic

Advertisements