Cele două titluri de cărţi sunt, cred, cele mai cunoscute volume pe tema codependenţei din România şi vă pot oferi linkul spre ele mulţumită Simeonei.

Labirintul codependenţei” este cartea de prim-şoc, cea în care se recunoaşte toată lumea şi citeşte cu stupoare caracteristicile de dependenţă emoţională. Am citit aici cu mult interes despre rezervoarele de iubire, ceea ce m-a făcut să mă înţeleg mai bine. În copilărie, părinţii “normali” toarnă iubire necondiţionată în inimile şi sufletele noastre, pentru ca noi să devenim oameni adulţi capabili de iubire sănătoasă atunci când este vorba să ne despărţim de familie. În cazul în care este un alcoolic în familie, din partea lui se primeşte doar furie, promisiuni neîmplinite, ironie, critică şi câte alte antonime pentru iubire. Soţia sau soţul persoanei dependente este, la rândul ei, prea ocupată să aibă grijă de partener pentru a-i putea da copilului întreaga iubire necesară; sau, în cazul în care îşi îndreaptă atenţia asupra copilului, face din acesta singurul scop în viaţă, singura sursă de iubire, secându-l de dragoste şi sufocându-l cu o iubire încătuşată. Iar asta este la fel de rău ca furia. Şi atunci, copil de alcoolic şi de codependent, cum să ştii să iubeşti normal?

Ieşirea din labirint” este mai mult un caiet de exerciţii care te ajută să te descoperi, să te înţelegi şi în final să te schimbi. Nu m-am apucat de ea, ca să vă pot povesti ceva cinstit despre această carte, sunt restantă cu altele, despre care promit să povestesc.

Femei care iubesc prea mult” (ce codependentă nu simte aşa permanent?) este o carte pe care aştept să o citesc de aproximativ un an şi nu o găseam nicăieri. Mulţumită Simeonei am linkul şi pentru aceasta.

Citeşte şi downloadează Femei care iubesc prea mult

Citeşte şi downloadează Labirintul Codependenţei

Citeşte şi downloadează Ieşirea din labirint

semnatura_sara_mic

Advertisements