Anul acesta am făcut ceea ce nu fac niciodată: curăţenie de primăvară.

Am început cu sertare în care nu-mi mai băgasem nasul de cel puţin un an, cu îngrozitoarele rafturi de cosmetice în care stăteau trântite unele peste altele parfumuri şi creme şi alte chestii pe care nu le prea folosesc niciodată, cărţile şi, în final, covorul.

Într-un târziu, după ce am terminat totul şi mi-am găsit mintea goală de gânduri am decis că e momentul să îmi fac şi un pic de curăţenie în suflet. Mi-am zis să tai gândurile uscate, negative, să le adun grămadă şi să le dau foc şi să plantez, în locul lor, altele, care ştiu sigur că vor înflori. Pe lângă faptul că primăvara este un anotimp foarte bun să îmi schimb gândurile negative, mai este nimerit şi momentul din viaţa mea.

Iată cum mi-am schimbat gândurile:

  • am împărţit foaia de jurnal în două;
  • într-o parte am scris “ce arunc” şi în cealaltă jumătate am scris “ce plantez”
  • mi-am ales gândurile care mă usucă pe mine şi mă transformă într-o iarnă eternă  şi le-am schimbat în alţi muguri
  • exemplu –  ARUNC “nu va veni nicodată făt-frumos să mă salveze”; PLANTEZ: “mă bucur de viaţa mea în fiecare zi şi prin bucuria mea îmi creez cel mai frumos viitor posibil. Învăţ să îmi acordez sufletul pe frecvenţa lucrurilor pe care le iubesc. Sunt una, echilibrată şi completă. Am multă iubire de oferit, pornind din mine”.
  • ar trebui să mai găsesc şi un ehcivalent mental pentru foc, dar încă nu mă pot gândi la unul suficient de sugestiv

semnatura_sara_mic

Advertisements